Estetisk tandvård Stockholm

Estetisk betyder egentligen ”läran om förnimmandet”, men används inom tandvårdssammanhang ofta synonymt med ordet kosmetik.

Estetisk tandvård eller kosmetisk tandvård kan sammanfattas som behandlingar som är till för att förbättra tändernas utseende på ett eller annat sätt. Det kan bland annat röra sig om en justering eller reparation efter en skada, om tandblekning eller tandkorrigering.

Exempel på estetiska behandlingar

Tandblekning är en estetisk tandvård som ger en ljusare nyans på tändernas färg och tar bort mörka fläckar och missfärgningar om man besväras av dessa. Läs gärna mer om tandblekning under rubriken Tandblekning här på vår sida. Andra exempel på estetisk tandvård är bland annat tandkorrigering, som innebär att man rättar till sneda tänder för att få en rakare tandrad. Till exempel görs detta genom tandreglering, slipning, omformning eller skalfasader. Vi arbetar tillsammans med duktiga specialisttandläkare inom tandreglering. Deras långa erfarenhet innefattar åtgärder som korrigering av mellanrum mellan tänderna, men även lagning av skadade tänder som spruckit eller gått av.

Skalfasader

Skalfasader innebär att en av våra duktiga tandtekniker skapar tunna skal av porslin som sedan limmas fast på tandytan. Man kan använda skalfasader för att dölja spruckna eller avslagna tänder, som ett alternativ till blekning för att avhjälpa missfärgade tänder eller för att få en jämnare tandrad.

Vårt team har en gedigen utbildning och många års erfarenhet inom estetisk/kosmetisk tandvård. Vi finns självklart här för dig om du har frågor och funderingar kring detta.

I behov av estetisk tandvård?