Tandläkarundersökning

En tandläkarundersökning bör göras regelbundet. I vuxen ålder går man till tandläkaren för undersökning ca 1 gång per år, alternativt vartannat år om inga allvarligare problem föreligger.

Själva undersökningen

Vid en tandläkarundersökning använder tandläkaren både röntgen och en manuell undersökning. Det här görs för att kontrollera om man har hål i tänderna. Man tittar även på om tandköttet ser friskt ut samt om det finns risk för tandlossning. Tandläkaren avlägsnar även tandsten vid behov. Om du råkat bli förkyld när din tandläkartid börjar närma sig kan det vara bra om du ringer i förväg för att höra om det går bra att komma ändå. Detta rekommenderar vi bland annat för att säkerställa att du orkar med en undersökning.

Behandlingsplan

När undersökningen är klar berättar tandläkaren hur det gick och ger råd om hur du bäst tar hand om dina tänder. Efter besöket lägger vi även upp en skräddarsydd behandlingsplan för just dig om det finns behov. I samband med detta får du även ett kostnadsförslag för behandlingen. Om allt sett bra ut och du inte behöver någon behandling är du välkommen igen om ungefär ett år. Du kan givetvis även besöka din tandhygienist under året för att säkerställa en god munhälsa fram tills ditt nästa besök hos tandläkaren.

Kontakta oss för att boka en tid för tandläkarundersökning!

I behov av tandläkarundersökning Stockholm?